Gudstjenesteliv på Sta Sunniva

I kapellet på Sta. Sunniva studenthjem feires det regelmessig gudstjenesteliv morgen og kveld på ukens hverdager. Gudstjenestene er husets puls og hjerteslag.

Alle studentene som bor på studenthjemmet har valgt å delta i stedets fellesskap og gudstjenesteliv. I tillegg er det også flere som ikke bor på huset som regelmessig starter eller avslutter studie- og arbeidsdagen med en tidlig morgenmesse eller tidebønn. Alle er velkommen til å delta i og å stifte bekjentskap med husets spiritualitet.

MANDAG – TAIZEBØNN KL. 21.00
TIRSDAG – KVELDSMESSE KL. 21.00
ONSDAG – COMPLETORIUM KL. 21.00
TORSDAG – COMPLETORIUM KL. 21.00
FREDAG – MORGENMESSE KL. 07.30

 

Alle tidebønner og messer er i bønnerommet i første etasje på Regines Minne, Ulriksdal 6. I samme bygg som studenthjemmet.

Se kart:

Om Tidebønn:

Tidebønn er en liturgisk bønnegudstjeneste bygget opp av bibelske tekster med Salmenes bok som hovedkilde. Bønnene blir bedt ved bestemte tider i døgnet derav navnet tidebønn. Å be med ordene fra Bibelen og Salmenes bok har lange røtter i kristen og jødisk tradisjon og strekker seg antagelig helt tilbake til jødenes babylonske fangenskap. Dette betyr at Jesus og disiplene hans brukte Salmenes bok som bønnebok, noe vi også kan se i de mange henvisningene til Salmenes bok i det nye testamentet. For eksempel står det i apostlenes gjerninger kapitell 10 at Peter gikk opp på taket for å be ved den 6. time. Det er da ikke utenkelig at han ba bønner hentet nettopp fra Salmene.

Vil du vite enda mer om tidebønn anbefaler vi at du kommer innom for å delta en dag. Velkommen.


Leave a Reply