Nytt semester!

Så var det atter en gang et nytt studiesemester etter en god og fin sommer. Vi er kommet i gang her på huset, St. Paul gymnas er oppusset, arbeidsgjerdene tatt bort, stuen er malet, tidebønner bedt og ny forstander og nye mennesker er flyttet inn på Sta. Sunniva. Alt ligger til rette for godt fellesskap.

Vi ønsker alle gode venner og nye venner av huset velkommen for å starte og/eller avslutte sine arbeids-/studiedager med morgen- eller kveldsbønn her hos oss.

Vi gjengir her tidene for gudstjenestene:

Morgenbønn (laudes): mandag – torsdag kl 07.30
Kveldsbønn (completorium): mandag og torsdag kl 21.30
Taizebønn: tirsdag kl 21.00

Morgenmesse: fredag kl 07.30
Kveldsmesse: onsdag kl 21.30

Gudstjenestene våre holdes i Sta. Sunniva kapell på Florida, Nygårdsgaten 124.

Hjertelig velkommen!

(Vi kommer tilbake med Forum Sta. Sunniva sitt program snart.)

 

Ny forstander og god sommer!

Ny forstander og representantskapsmøte

For det første: Det er gledelig for Sta. Sunniva studenthjem at vi har fått en ny forstander til huset som skal bo i kjellerleiligheten. Han heter Per Øystein Opdal og er lege, han kan sees på bildet som nummer fire fra venstre av de som er på kne. Vi i fellesskapet ser frem til å få en engasjert forstander som vi tror kan ta vare på huset og fremme huset på en fin måte. Han ble innsatt under kveldsmessen onsdag 4. juni etter representantskapsmøtet med bønn med håndspåleggelse, formann Paul Otto Brunstad ledet innsettelsen mens Sverre Langeland var hovedcelebrant under messen. Representantskapsmøtet stemte også for en ny basisparagraf som favner det økumeniske perspektivet bedre. Be gjerne for vårt fellesskap og vår nye forstander.

“Omsider blir det sommer…”

For det andre har huset nå tatt sommerferie. De fleste studentene er dratt heim til “mor og far” og gudstjenestelivet har en pause frem til august/september. Vi kommer tilbake til datoer etc. Sta. Sunniva studenthjem ønsker alle kjente og ukjente en god og velsignet sommer.

Så grønn en drakt, så rik en duft
har smykket dal og enger!
Nu strykes ømt av lys og luft
de fagre urtesenger.
Hør lundens sus og bekkens brus
forkynne hva som kommer:
Omsider blir det sommer!

La falme verdens prakt og glans,
la all dens lyst forsvinne.
Min venn er min, og jeg er hans,
vår kjærlighet skal vinne!
Så syng det ut: Snart skaper Gud
en sommer uten make
og gir oss alt tilbake!

Kapellet er åpnet

Sta. Sunniva-kapellet er nå åpnet igjen. Alle våre tidebønner og messer er nå tilbake på plass i det flotte kapellet på Florida. Alle er hjertelig velkomne til å starte eller avslutte dagen sammen med oss i bønn og fellesskap. Gudstjenestetider finner du til høyre på siden vår.

Her er Sta. Sunniva-kapellet – velkommen inn!

Ellers kan vi også nevne at det er bare å søke om å få plass hos oss, vi vet at noen flytter ut – og da må jo nye inn. Så vær hjertelig velkommen til å sende søknadsskjema til oss.

Stengt kapell

På grunn av bygningsarbeidet ved St. Paul Gymnas er Sta. Sunniva-kapellet stengt. Derfor har vi våre gudstjenester i et interimkapell på selve studenthjemmet, rommet til høyre for fellesstuen. Alle er velkomne til å delta også her, men vi ser frem til at Sta. Sunniva-kapellet åpner og det blir cirka i slutten av februar. Vi kommer tilbake til dette når den tid kommer.

Så lenge vi er i interimkapellet feires det istedetfor kveldsmesse onsdag kveld, completorium(kveldsbønn) kl. 21.30.

Juleferie

Vårt fellesskap tømmes for beboere frem mot Julehøytiden og vi tar juleferie fra fredag 13. desember, Sta. Luciadagen. Da blir det som vanlig morgenmesse 7.30 i kapellet med påfølgende frokost. Alle er hjertelig velkomne.

Ellers ønsker vi alle velkomne tilbake til å feire gudstjenester med oss sannsynligvis fra den andre uken i januar.

Nevner også at der er ledige hybler hos oss, så det er bare å sende en søknad om du kunne tenke deg å bo i et fellesskap med kristne samlet om bønn og messefeiring i oldkirkelig tradisjon.

Velsignet advent og Julehøytid!

Ledige hybler og Forum Sta. Sunniva

Fra nyttår av blir det ledig to hybler i vårt fellesskap. Begge disse er på ca. 6 kvm. og koster 2500 kr. i måneden. Søknadsskjema finner man her . Hjertelig velkommen til å søke!

Forum Sta. Sunniva

I høst vil der bli to forumsamlinger ved Sta. Sunniva Studenthjem:

Onsdag 16.10 kl.19.00: Psykiater Ingvar Wilhelmsen:  ”Du har det ikke verre enn andre!”

Onsdag 13.11 kl.19.00: Forfatter Bjørn Sortland: ”Ka ventar du på” – Om tendensen i samtiden til å forlenge ungdomstidens uforpliktende og lekende livsstil ut i trettiårene…

Sted: Villa Michelsen, Nygårdsgaten 124 ved Florida sykehus – nå St.Paul gymnas. Foredrag og samtale kan kombineres med kveldsmesse i Sta. Sunnivakapellet kl.21.30.

Alle er hjertelig velkomne!